Str. Mitropolit Varlaam nr. 54, Iași

Spațiu virtual dedicat elevilor și profesorilor L.T.M.A. Iași

123 456 789

info@example.com

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

07:30 - 19:00

Monday to Friday

”Omul fără învăţătură e ca pământul fără ploaie.”

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A TOLERANȚEI

????? ????? ?? ?̂??̧?????? ???????? în şcolile din judeţul Iaşi

Ziua Internaţională a Toleranţei a fost proclamată la 16 noiembrie 1995, în cadrul Conferinţei generale a UNESCO de la Paris, context în care această atitudine a fost definită prin raportare la termeni precum respect, acceptare şi apreciere a diversităţii şi bogăţiei culturale, a manierelor de exprimare, a calităţii noastre de fiinţe umane. Un an mai târziu, în 1996, Adunarea Generală a O.N.U. a invitat ţările membre să sărbătorească în fiecare an această zi, prin acţiuni cu mesaje pro-toleranţă, prin activităţi la care să participe atât instituţiile de învăţământ, cât şi publicul larg.

Promovând educația în spiritul toleranței, al armoniei și al respectului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dialog în Justiţie Iaşi, lansează campania “Codul penal pe înţelesul copiilor în şcolile din judeţul Iaşi”. Aceasta se va derula în perioada 16 noiembrie – 16 decembrie 2021, având ca scop iniţierea de activităţi nonformale în sfera educaţiei juridice.

Toleranța are limitele sale în normele de drept, care reglementează conviețuirea membrilor societății, pentru apărarea demnității și libertății oamenilor. Cunoașterea de către elevi a acestor limite, a prevederilor legale şi a responsabilităţilor, reprezintă o prioritate a educaţiei actuale, astfel încât supremaţia legii să fie conştientizată ca o condiţie esenţială pentru siguranţa individului şi ca valoare intrinsecă a democraţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *