Str. Mitropolit Varlaam nr. 54, Iași

Spațiu virtual dedicat elevilor și profesorilor L.T.M.A. Iași

123 456 789

info@example.com

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

07:30 - 19:00

Monday to Friday

”Omul fără învăţătură e ca pământul fără ploaie.”

Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor

Sediul Ministerului Educației este iluminat în această seară, în culoarea portocaliu, culoare dedicată de Organizația Națiunilor Unite / United Nations luptei împotriva violenței asupra femeilor.

Marcăm astfel Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor [https://bit.ly/3cKLMyQ] și, implicit, prima zi a campaniei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor, care se va desfășura, ca în fiecare an, până pe 10 decembrie (Ziua Internațională a Drepturilor Omului).

Ministerul Educației, prin politicile sale, susține și promovează, la nivel local și național, transformarea prin educație a normelor sociale dăunătoare în vederea asigurării drepturilor fundamentale ale omului.

Evenimentele organizate cu acest prilej la nivel național, prin Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati – ANES, se subsumează eforturilor internaționale de conștientizare asupra nocivității violenței împotriva femeilor, fenomen ce nu poate fi tolerat, dar din păcate există în toate straturile societății.

Prevenirea și răspunsul la violența împotriva femeilor reprezintă o prioritate în domeniul drepturilor omului, al egalității de gen și al sănătății publice. În fiecare țară și cultură, sunt necesare acțiuni pentru a se asigura că femeile, în toată diversitatea lor, trăiesc o viață fără violență și constrângere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *